عايز مشرفين رجاله و جدعان
 
الرئيسيةخش بسرعهاليوميةبحـثالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 كتاب كامل للطبخ

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
shaframan
webmaster
webmaster
avatar

عدد المساهمات : 1433
نقاط : 2147486578
السٌّمعَة : 0
تاريخ الميلاد : 30/03/1992
تاريخ التسجيل : 14/11/2009
العمر : 25
الموقع : www.zerodownload.yoo7.com

مُساهمةموضوع: كتاب كامل للطبخ   الثلاثاء نوفمبر 17, 2009 9:50 am

كتاب كامل للطبخ ارجو التثبيت


اللازانيا



كيلو دقيق - 100 جم زيت - 3 بيضات - 50 جم حليب - زرة ملح
لحمة معصجة بالصلصة - بشاميل خفيف - جبنة مبشورة
الطريقة
اضع على الدقيق الزيت وزرة الملح و2 بيضة فقط واخلطهم بأيدنا كويس ثم اضع
عليهم الحليب وافضل اعجن بأيدى وحتكون العجينة جامدة وانتم بتعجنوا ثم
اضع البيضة اللى باقية عندنا واكمل العجن على الرخامة كويس
ارش الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة مع رش دقيق على وشها
وتحتها اثناء الفرد
ثم اقطعها مربعات مثل شكل اللازانيا اللى بتشتريها ونسلقها فى ماء مغلى
وبعد ماتطلعيها من ماء السلق تطلعيها فى طبق فية ماء مثلج ومكعبات ثلج
ابدء فى عمل صينية اللازانيا
اضع فى الصينية طبقة لازانيا وفوقها طبقة عصاج ثم طبقة جبنة ثم طبقة طبقة لازانيا
ثم طبقة عصاج ثم بشاميل يغطى كل الصينية ثم طبقة جبنة وندخلها الفرن
لمدة حوالى ربع ساعة وبالهنا والشفا





صينية الزرة الصفراء

4 وحدات (كيزان) زرة صفراء - طماطماية كبيرة - ملح- فلفل - فلفلة حمراء
جبنة اى نوع (شيدر او جودة الخ)- عيدان خشبية الخاصة بالشوى
اسلق الزرة صحيحة زى ماهى فى ماء وزرة ملح
اقطعها قطع متساوية ثم ارصصها واقفة فى الصينية
اقطع الطماطم شرائح واقطع الجبنة شرائح واقطع الفلفلة الحمراء شرائح
اضع فوق كل قطعه زرة شريحة طماطم وعليها شريحة جبنة وعليها شريحة فلفل
ثم انغز داخل كل قطعة زرة العصاية (الخلة) الخشب
ادخل الصينية الفرن لحد ماتسيح الجبنة
وبالهنا والشفا




بوم الا كريم
(بطاطس بالكريمة )

نص كيلو بطاطس - نص كيلو حليب - 2 صفار بيضة - معلقة كبيرة زبدة
فص ثوم مهروس - بصلة مبشورة - نص كوب كريمة لبانى - ملح - فلفل - جبنو مبشورة
الطريقة:
اقشر البطاطس واقطعها حلقات رفيعة اتخن من الشيبس حاجة بسيطة
فى طبق فرن اضع الزبدة كلها فى الصينية وارصص شرائح البطاطس مثل الصورة
ارش على الوش الثوم والبصلة والملح والفلفل
اصب نص كمية الحليب على البطاطس ثم اضع صفار البيض على باقى كمية الحليب
واخلطهم مع بعض ثم اضع عليهم الكريمة اللبانى واخلط تانى كويس
ثم اصبهم على الصينية وارش الوجه كله بالجبنة المبشورة
ادخل الصينية الفرن على الرف اللى تحت علشان تغلى وتستوى
وبالهنا والشفا




مكرونة بالسى فود



مكرونة فيونكات - جمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى -
ثوم - ملح - فلفل- معلقتين زبدة - كمون - ليمون - حليب
الطريقة
(ملحوظة :ممكن تشتريها جاهزة )
اولا طريقة عمل المكرونة
كيلو دقيق - 100 جم زيت - 3 بيضات - 50 جم حليب - زرة ملح
اضع على الدقيق الزيت وزرة الملح و2 بيضة فقط واخلطهم بأيدنا كويس ثم اضع
عليهم الحليب وافضل اعجن بأيدى وحتكون العجينة جامدة وانتم بتعجنوا ثم
اضع البيضة اللى باقية عندنا واكمل العجن على الرخامة كويس
ارش الرخامة دقيق وافرد العجينة بالنشابة مع رش دقيق على وشها
وتحتها اثناء الفرد
اقطع العجينة شرائح بالطول ثم بالعرض حتتكون عندك مستطيلات صغيرة
تاخدى كل مستطيل وتضغطى علية بصوابعك من النص حتتكون عندك
شكل الفيونكة تضعيها فى الماء المغلى تتسلق وتستخدميها
عادى مثل الجاهزة بالظبط
اضع فى المقلاية معلقتين زبدة واشوح فيها الثوم المهروس ثم اضع
الجمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى والملح والكمون
والفلفل واقلب فيهم كويس لمدة 10 دقايق ثم اضع المكرونة
الفيونكة واقلب تقليبتين تلاتة ثم اضع نص كوب حليب او كريمة لبانى
واقلب لحد ماتاخد غلوة او غلوتين
وبالهنا والشفا





ريش ضانى بالبزنجان المتبل


750 جرام ريش ضانى (نقول كيلو مجتش على حتة )
بزنجانة رومى - جبنة مبشورة - بقسماط ناعم - كسبرة خضراء- بصلة - ثوم - حنزبيل -
قرن فلفل حار (اختيارى)- معلقتين كبار زيت
اشوى البزنجانة اما بوضعها على عين البوتجاز لحد ماتطرى وتتشوى
او بوضعها على صاج فى الفرن ثم اقشرها واهرسها بالشوكة
اتبل اللحمة بالملح والفلفل والزعتر وماء البصل فقط
اضع الزيت فى المقلاية وارصص الريش واقلبهم على الوشين لحد مايستووا ويحمروا
اشيل اللحمة من المقلاية واضع مكانها معلقة زيت واضع الثوم المهروس وقرن الفلفل الحار المهروس
والبصل والجنزبيل وافلب ثم اضع البقسماط واقلب اقلب ثم اضع البزنجانة واقلب ثم اضع الملح والفلفل والكمون والزعتر
واقلب اقلب ثم اضع الكسبرة الخضراء المخرطة واقلب لحد ماتلاقية اتجمع على بعض
احضر اى معلقة مدورة ولتكن المخصوصة بتاعة الايس كريم
واخد من الخليط بالمعلقة على هيئة كورة واضع كورة على كل قطعه لحمة واضع جبنة مبشورة فوق كل قطعه
وادخل الصينية الفلرن لحد الجبنة ماتسيح ولما نطلعها من الفرن نضع الصوص على الوش
وبالهنا والشفا
الصوص ( اضع فى مقلاية على النار البصل والثوم والملح والفلفل والزعتر والطماطماية المخرطة وروز مارى
واقلبهم كويس ثم اضع شوية فى شوية ماء عليهم لحد ماتتسبك ومش حيقل الوقت عن من ربع لنص ساعة لحد ماتكون جاهزة




مكس جريل سى فود


جمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى - كفتة جمبرى
ملح - فلفل- كمون - بصل مبشور تماما - طماطماية كبيرة مبشورة -
ليمون - ثوم مهروس
الطريقة
اولا كفتة الجمبرى
نجيب الجمبرى الصغير خالص ونقشرة ونقطعه بالسكينة صغير قوى
ثم نضع علية ملح وفلفل وكمون وليمون وثوم ونتبله كويس
وبعدين نجيب كبشة دقيق نعجن بيها الجمبرى لحد ما يمسك نفسه
نعمله صوابع ونحمرها او بعد مانعملها صوابع نشويها على الشواية
مع البحريات اللى عندنا
نتبل الجمبرى - سبيط - سمك فيلية - كابوريا - جندوفلى بالبصل والكمون والملح والفلفل و
عصير الليمون والطماطم والثوم ونخلطهم بأيدنا كويس وبعدين نرصصهم على الشواية الفحم
لحد مايتشووا
وبالهنا والشفا
ملحوظة: تاللى معندهاش شواية بالفحم ممكن تجيب مقلاية كبيرة وتضع فيها شوية زيت صغيرين
وتشوح كل البحريات فيها وبعدين تولع فحمة وتحطها فى منتصف
البحريات وتغطيها علشان ياخد طعم الشوى




الطماطم الكونكاسية (البيورية )




طماطم - ماء مغلى
الطريقة
اعملى بالسكينة شق فى الطمطماية ( قطع )
اغلى الماء على النار واول مايبقى فى تمام الغليان
ضعى الطماطم المشقوقة فى الماء وعدى 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10
وخلالالاص. تروحى شايلة الطماطم من الماء وقشريها يعنى شيلى القشرة الرفيعه
حيكون شكلها زى اللى فى الصورة عليها السهم الاحمر
وبعدين تقطعيها او تخرطيها او تهرسيها (انا بسهلكم الكلمة بس )
زى الصورة اللى عليها السهم الازرق
وتستخدميها .
ملحوظة:
لما انزل اكلات واقول طماطم بيورية يبقى قصدى هى دى تمام؟؟؟؟


شيرى كونكار



3 أنواع فاصوليا (200 ج بيضاء و200 ج حمراء
و200 ج سوداء) - 3 بصلات - طماطم بيورية - ثوم - 200 ج عصاج (ربع كيلو) -
2 فلفلة حار- هوت صوص - زيت
الطريقة
نخرط البصل صغير
نضع معلقتين زيت فى مقلاية واشوح فيهم البصل و الثوم لحد ما يدبلوا
ثم اضع الطماطم البيورية ونص معلقة صلصة حارة (هوت صوص )
واقلب تقليبتين لمدة 5 دقايق ثم اضع اللحمة المفرومة واقلب اقلب مع الملح
والفلفل ثم اضع الفاصوليا مع شوية شوية ماء لحد ما كله يستوى
ويغرف فى الطبق وبالهنا والشفا
ملحوظة /
اذا لم تجدى اى نوع من انواع الفاصوليا ممكن تستعيضى عنها
بذرة صفراء





فراخ مكسيكانو



نص كيلو صدور فراخ - طماطم بيورية - فلفلة حمراء - فلفلة صفراء - فلفلة خضراء
3 بصلات - فصين ثوم - حزمة كسبرة خضراء - هوت صوص - ملح وفلفل
الطريقة
اتبل الفراخ بالملح والفلفل والهوت صوص ثم اقطعها شرائح بالعرض
اضع معلقتين زيت فى مقلاية واشوح فيها الفراخ لحد ماتصفر حوالى 10 دقائق
حتكون نص سوى وبعدين تشيليها من المقلاية
وفى الطاسة مكان الفراخ تزودى بس معلقة زيت ثم نضع البصل المخرط والثوم
لحد ما يدبلوا خالص ثم اضع الطماطم البيورية تقليبة واحدة ثم اضع الصلصة تقليبة
واحدة ثم اضع الفلفل الملون المخرط صغير واقلب تقليبتين ثم اضع الكسيرة الخضراء
( مخرطة بالسكينة) تقليبة واتركهم على النار حوالى 5 دقائق
وادخله الفرن شوية حوالى 10 دقائق وبالهنا والشفا
ملحوظة / ممكن تتعمل باللحمة البتلو .





لفطير المشلتت


500 جرام دقيق - 200 جرام زبدة طرية - 250 جرام ماء - 10 جرام ملح
30 جرام سكر - 10 جرام حليب ( بودرة )
100 جرام فرش كريم
الطريقة
فى العجانة اضع الدقيق و السكر و الحليب البودرة والملح وانزل بالماء شوية شوية والخلاط شغال لحد ماتتكون عجينة
(حوالى 5 دقائق ) ثم اخذ العجينة واضعها فى كيس نايلون تستريح لمدة نصف ساعة
نرش الترابيزة كويس قوى بالدقيق ونفرد العجينة بالنشابة لحد ما تبقى رفيعه خااالص
اجيب الزبدة وبالسكينة اغطى بيها كل العجينة كويس قوى
ثم
ابدء ابرمها (الفها ) زى السويسرول وادهن جنبها بالطول بالسمنة والفها مثل الكرة داير مايدور
وادخل الطرف بتاعها ادخله تحت الكرة
واتركها نص ساعة تستريح شوية وبعدين ادهن وشها كله كويس جدا بالقشطة وزرة ملح
وادخلها الفرن من 1/3 الى 1/2 ساعه
وبالهنا والشفا





شيتوس



عيش لبنانى او مكسيكى او شامى عادى او رقاق طرى
2 طماطماية بيورية - 200 جرام رومى مدخن (ممكن صدور فراخ)
200 جرام جبنة اى نوع رومى او جودة او شيدر - بصلة صغيرة
ملح وفلفل - قرن فلفل حار
الطريقة
ادهن الخبز من برة بأيدى مسحة خفيفة زيت زيتون
اقطع الجبنة مربعات صغيرة
اقطع الرومى او الفراخ مربعات صغيرة (لو استعملتى الفراخ تكون مسلوقة)
اضع معلقتين زيت على النار واشوح فيه البصلة المخرطة
وقرن الفلفل الحار والطماطم البيورية والملح والفلفل
واتركها دقايق لحد ما الطماطم تستوى
اضع الرغبف امامى وادهنه بأيدى زيت زيتون
وارش علية بالمعلقة من الخلطة ورشة مكعبات ديك رومى ورشة
مكعبات جبنة ثم ابرم السندوتش زى سندوتش الشاورما (اللى بنشترية)
وخلى بالك وانتى بتلفيه تبقى تقفلية من الجناب
اضع فى مقلاية زيت خفيف جدا وارصص فية السندوتشات جنب بعض
وادخلها الفرن لحد ماتنشف شوية ولما تطلع اقطعها بالسكينة بالورب
لتعطى شكل شهى عند الاكل والتقديم
وبالهنا والشفا





كشك ألمظ



3 كوب شوربة دجاج(مرقة) - 4 كوب ذبادى - فص ثوم- 4 معالق دقيق
تقلية
الطريقة
نضع الشوربة على انار مع فص ثوم مهروس تغلى كويس قوى على النار
اضع الدقيق على الذبادى واخلطهم كويس قوى بالمضرب السلك اليدوى
ننزل بخليط الذبادى فى الشوربة واحدة واحدة مع التقليب يأيدنا الثانية كويس قوى وبسرعة
علشان ميكلكعش منك وقلبية يادوب دقيقتين وتطفى النار وتصبية
فى سرفيس التقديم وتضعى التقلية على الوش وبالهنا والشفا
التقلية : بصلة كبيرة قطعيها صغير وشوحيها فى الزيت لحد مالونها يبقى ذهبى غامق
وتستخدم .
ملحوظة :اذا كان الكشك تخين ذودى شوية شوربة واذا كان الكشك خفيف ذودى معلقة دقيق
ملحوظة قالها الشيف ان دايما لكل كوب ذبادى معلقة كبيرة دقيق

ملحوظة: احب اقولك حاجة عن طريقتى فى الكشك وبتطلع طعمها جميل جدا
قبل ماتطفى النار ضعى معلقتين كبار من التقلية فى الكشك نفسة وقلبية و بعد ماتطفى النارعلى الكشك
تعصرى نص ليمونة وتقلبيه ثم تغرفى الكشك فى السرفيس .




شاورما تركى
كيلو لحمة ( يفضل من عرق الفيلية او من وش الفخدة ) - 150 ج لية ضانى
2بصلة مفرومة - معلقة صغيرة ثوم - بهارات - معلقة متوسطة زعتر -نص فنجان خل -
عيش شامى - ملح - فلفل
الطريقة
نقطع اللية شرائح رفيعه مثل البفتيك
نقطع اللحمة شرائح رفيعة
نضع اللحمة فى صينية وعليها الخل والزعتر والثوم والملح والفلفل ونخلطهم كويس بالمعلقة
ونفردها فى الصينية ونرصص على وشها شرائح اللية على وش اللحمة على
هيئة طبقة وندخلها الفرن لحد ماتستوى واللية تسيح بتاخد حوالى من 7 الى عشر دقايق
ولما بتطلع من الفرن بنشيل باقى اللية المتبقية على الوش (خلاص مش بنستعملها )
نفتح الخبز وارصص الشاوما داخل الرغيف ثم اقفله
نضع فى مقلاية معلقة ذبدة وشوية صغيرين من الصوص المتخلف من سوى الشاورما
(اللى موجودة فى صينية الشاورما)
نضع الرغيف فى الطاسة علشان الرغيف يحمر ونلفه من الناحيتين لحد مايحمر من الوشين
ونلفة فى ورقة فويل
وبالهنا والشفا
ملحوظة : اذا كنتى عايزة رغيف الشاورما ملفوف زى سندوتش الشاورما اللى بنشترية
يبقى تضعى رغيف الخبز امامك وتضعى علية الشاورما وتلفية عادى
وبعدين تضعية برضه يتحمر من الناحيتين فى المقلاية اللى فيها
الزيت ومعلقة الصوص
لكن لو عيزاه زى ماهو رغيف يبقى تتبعى الطريقة المكتوبة فوق




فتة تركى

نص كيلو لحمة مفرومة خشن - بصل - ملح وفلفل -نص معلقة زعتر - نص كيلو طماطم
2 معلقة صلصة طماطم - نص معلقة بهارات - زبادى - نص كيلو بزنجان رومى (مكبب)
الطريقة
نقطع البزنجانة مكعبات ونحمرها فى الزيت
نضع فى مقلاية 3 معالق زيت ونضع البصلة الناعمة وزرة ملح ونشوحها لحد ماتدبل
ثم نضع البهارات والزعتر ثم اضع اللحمة واقلب اقلب لحد ماتستوى ثم اضع الملح والفلفل
ثم اضع الطماطم وصلصة الطماطم والبزنجانة على اللحمة ونقلب ونغطيها لحد
ماكله يستوى
نضع معلقة زيت فى مقلاية ونحمر فيها الخبز رغيف رغيف لحد ما الخبز كله يحمر
وينشف شوية
اضع على الزبادى ملح وفصين ثوم مهروسين و صنوبر مجروش
واخلطهم كويس بالمعلقة
نضع فى طبق راقة خليط اللحمة
ثم
فوقه رغيف خبز محمر
ثم
راقة خليط اللحمة
ثم
فوقه رغيف خبز محمر
وهكذا طبقات فوق بعض على هيئة تورتة ونضع اخر طبقة خبز ونفرش عليه
طبقة من الزبادى ثم نرش رشة صنوبر
وبالهنا والشفا

الحواوشى

نص كيلو لحمة مفرومة - ربع كيلو بصل - ملح وفلفل - كمون - قرفة
2 قرن فلفل حار - شطة - عيش شامى او مكسيكى او رقاق طرى - زيت زيتون
الطريقة
نضع اللحمة فى طبق ونخرط عليها البصل وسط ثم نتبلها بالملح والفلفل والكمون والقرفة
والفلفل الحامى والشطة ونخلطهم كلهم مع بعض ثم نأخذ قطعه صغيرة ونفردها كويس قوى داخل الرغيف
ونبطط نبطط بأيدنا ونضغط على الرغيف من بره بأيدنا
اذا كنتى حتستعملى رقاق طرى او خبز مكسيكى ممكن تتركيه مفرود زى ماهو
او تثنية نصين مثل الصورة
ضعى ايدك فى زيت زيتون وادهنى الرغبف كويس من برة
ضعى يادوب مسحة صغيرة زيت زيتون فى المقلاية وضعى رغيف الحواوشى
واقلبية على الناحيتين علشان اللحمة تستوى والرغيف يحمر ويقرمش
من بره وبالهنا والشف



كشرى بالعدس الاصفر
نص كيلو عدس اصفر - نص كيلو ارز - 10 بيضات - بصلة كبيرة - بزنجان اسود (مكبب)
فلفل رومى
الطريقة
اخرط البصلة ناعم واشوحها فى الزيت لحد ماتدبل تماما ثم اضع العدس الاصفر
وافضل اقلبه مع البصلة كويس حوالى 5 دقايق ثم اضع الارز على العدس واقلب اقلب لمدة دقيقتين
واضع ملح وكمون واقلبهم كويس ثم اضع الماء لحد مايغطيهم
واغطيهم ولما يشرب الماء نوطى النار واتركهم لحد مايستووا
عادى زى مابنسوى الارز وبالهنا والشفا



الكشــــــــــــــــــرى

كيلو ارزمستوى عادى - نص كيلو عدس بجبة (اسود) - ربع كيلو حمص الشام
بصلة كبيرة - نص كيلو مكرونة اسباجتى - نص كيلو مكرونة مقصوصة
نص كيلو مكرونة قلم (الريشة) نص كيلو شعيرية
الطريقة
اخرط البصلة ناعم واشوحها فى الزيت لحد ماتدبل تماما ثم اضع العدس الاسود
وافضل اقلبه مع البصلة كويس حوالى 5 دقايق ثم اضع الماء لحد مايغطى العدس
واغطية واتركه يستوى 3/4 سوى ثم اضع علية الارز المستوى واخلطهم ببعض
كويس علشان الارز ياخد من طعم وريحة العدس نضع الماء ونكمل السوى عادى
اسلق المكرونة كل نوع لوحده فى ماء وملح وزيت بالطريقة العادية
اسلق حمص الشام بالطريقة العادية

البصل المحمر3
3بصلات كبار - 2 معلقة دقيق - ملح - زيت
الطريقة
اقطع البصل شرائح ثم ارش عليه ملح وادعكه ادعكه بأيدى كويس علشان ينزل
كل الماء اللى فية ثم ارش علية الدقيق
وقلبى الدقيق بالبصل كويس بأيدك ثم ضعية فى الزيت المقدوح
لحد مايتحمر ويبقى لونه بنى . شيلية وضعية على جنب فى المصفاة
(والطريقة دى هى السر اللى بيخلى البصل بيقرمش وبيبقى جميل وميبقاش طرى منك وشارب زيت



صلصة الطماطم
كيلو طماطم بيورية - معلقتين صلصة طماطم - ملح - فلفل - كمون - ثوم - خل - شطة
الطريقة
نضع معلقتين زيت زيتون فى حلة ثم نضع الثوم المهروس وشوية كمون علشان يتحمر مع الثوم
ثم اضع الخل لحد مايغلى
ثم اضع الطماطم ومعلقتين الصلصة والملح والفلفل والشطة واتركها لحد ماتتسبك

تركيب طبق الكشرى
نضع المكرونة الاسباجتى والمقصوصة والقلم المسلوقين فى قاع السيرفيس
ثم نضع فوقه طبقة الشعيرية
ثم طبقة الارز بالعدس
ثم طبقة الحمص المسلوق
ثم طبقة البصل المحمر
ويقدم وبجانبه طبق الصلصة وطبق الشطة
وبالهنا والشفا


الكبيبة الشامى


نص كيلو برغل - نص كيلو لحمة مفرومة ناعمة - ملح وفلفل - بصلة
عصاج ( سمنة - بصلة متوسطة - لحمة مفرومة و ملح وفلفل )
الطريقة
ننقع البرغل فى الماء لحد ما يطرى ثم نصفية كويس قوى من الماء
ثم نضع علية اللحمة والبصلة ونفرمهم تانى مع بعض كويس لحد ماتنعم
ندهن صينية بالسمنة ثم نضع طبقة من عجينة الكبيبة ثم
نفرش طبقة من العصاج فى النصف
ثم ابل ايدى بالماء واخد قطعه قطعه من الكبيبة وافردها فوق طبقة العصاج
واسويها كويس ثم ارش رشة زيت خفيفة على الوش واقطعها بالسكينة سمبوكسات
وممكن اضع وحدات من الصنوبر
وادخلها الفرن لحد ماتستوى وتحمر
وبالهنا والشفا

صدور الدجاج المحشية بالكاجو والزبدة !!! ؟؟





تكفي: 6-8 أشخاص
مدة التحضير:20 دقيقة
الطهي: 25 دقيقة


المقادير:-

1 ¼ كوب أو 200 غرام كاجو محمّر
ملعقتان كبيرتان زبدة طريّة
ملعقة كبيرة ونصف كزبرة طازجة مفرومة فرماً ناعماً
برش ليمونة واحدة
4 ملاعق كبيرة جبنة الكريمة
ملح وبهار حسب الرغبة
12 صدر دجاج مسحّب
ملعقتان زيت نباتي مخصّص للطهي

مكونات صلصة البشاميل:-

ملعقتان كبيرتان زيت نباتي
كوب أو 250 غرام فطر طازج، مقطع إلى شرائح
بصلة متوسطة الحجم، مقطعة إلى شرائح
5 أكواب أو 1250 مل حليب
مغلّف أسرار خلطة أسرار البشاميل ماجي
مغلّف مسحوق مرقة الدجاج ماجي

طريقة التحضير:-

يسحق
جوز الكاجو حتى يصبح معجوناً. تضاف الزبدة، الكزبرة، برش الليمون، جبنة
الكريمة، ملح و بهار حسب الرغبة إلى معجون الكاجو و يخلط جيداً.
- يشق اسمك جزء من كلّ صدر دجاج باستخدام سكين حاد و يحشى بخلطة الزبدة و الكاجو و يغلق الشق باستخدام أعواد خشبية صغيرة.
يحمّى
الزيت على حرارة متوسّطة وتقلى صدور الدجاج المحشية إلى أن يصبح لونها
بنيّاً ذهبيّاً و توضع على صينيّة بعد إزالة الأعواد الخشبية منها.
يحمّى ما تبقى من الزيت في مقلاة و تحمر شرائح الفطر و البصل لمدة 6 دقائق.
ثم
يضاف الحليب ومحتويات مغلف خلطة أاسرار البشاميل ماجي و محتويات مغلف
مسحوق مرقة الدجاج ماجي ويحرك الخليط جيداً على نار هادئة لمدة دقيقتين أو
حتى يصبح الخليط كثيفاً.
يسكب الخليط فوق صدور الدجاج و يطهى في فرن حرارته 180 درجة لمدة 15 دقيقة


حمص بطحينة



المقادير

2 كوبا حمص مسلوق أو معلب.
2 فصا ثوم، مهروسان مع قليل من الملح.
1/2 ملعقة صغيرة ملح (حسب الرغبة).
1/2 كوب عصير الليمون الحامض.
3/4 كوب طحينة.
1/4 كوب بقدونس مفرومة فرماً ناعماً.
كمون (حسب الرغبة).

معلومات الوصفة
الموضوع : مقبلات
التقييم : 5
المساهم : الشيف
أطبع الوصفة



الوصفة

ـ صفي الحمص واطحنيه بمطحنة الخضار احتفظي بملعقة طعام من الحمص الحب للتزيين.

ـ إخلطي الثوم المهروس والملح وعصير الليمون الحامض خلطاً بطيئاً بالطحينة. أضيفي الخليط إلى الحمص المطحون واخلطي جيداً.

ـ يجب أن يكون الحمص سميكاً وناعماً.

ـ إسكبي المزيج في أطباق التقديم وزينيه بقليل من الكمون وبقليل من زيت الزيتون والبقدونس المفرومة والحمص الحب. قدميه بارداً.


ديك رومي محشي


المقادير

1000 غرام بطاطا حبة صغيرة، مغسولة جيداً ومسلوقة.
1/4 كوب زبيب محمر (منزوع بذوره).
1/2 كوب لوز مقشر ومحمص.
51حبة كستناء مسلوقة ومقشرة.
1 كوب بصل مقشر ومفروم فرماً ناعماً.
2 كوبا أرز مغسول ومصفى.
750 غرام لحم مفروم.
ديك رومي (حوالي 5000 غرام) منظف ومغسول جيداً.
1 ملعقة طعام فلفل أسود مطحون (حسب الرغبة).
1/2 ملعقة صغيرة هيل.
1/2 كوب زبدة 4 عيدان قرفة.
2 ملعقتا طعام سمن.
1/2 ملعقة طعام قرفة مطحونة.
2 ورقتا غار.
1 ملعقة طعام ملح (حسب الرغبة).
1/2 ملعقة طعام كمون مطحون.

الوصفة

ـ إفركي الديك الرومي من الداخل والخارج بنصف كمية الملح والفلفل الأسود والقرفة ثم اتركيه جانباً.
ـ
قلبي البصل بالسمن على النار حتى يذبل ثم أضيفي إليه اللحم المفروم مع
قليل من الملح والفلفل الأسود والكمون وقلبي الخليط حتى يحمر اللحم.
ـ ضعي الأرز في قدر واغمريه بالماء ثم اسلقيه نصف نضوج وارفعيه عن النار.
ـ
أضيفي الأرز واللوز والزبيب ونصف كمية الكستناء إلى خليط اللحم واخلطي
جيداً. إحشي الديك بالخليط إلى ثلاثة أرباعه وأخيطي فتحة بطنه ثم ضعيه في
قدر كبيرة.
ـ أضيفي إليه الهال وعيدان القرفة وورقتي الغار ثم اغمريه
بالماء واتركيه على النار حتى يغلي. خففي الحرارة. ثم غطي القدر واسلقيه
لمدة ساعة ونصف أو إلى أن ينضج على نار هادئة.
ـ ارفعيه وافركيه
بالزبدة ثم ضعيه مع القليل من المرق في صينية وادخليه إلى فرن ساخن لمدة
60 دقيقة مع التقليب يمكن تغطيته بورق ألومينيوم إذا احمر كثيراً. رتبيه
في طبق وقدميه ساخناً مزيناً بالكستناء وإلى جانبه الأرز.

خروف محشي (قوزي)


المقادير

خروف صغير وزنه 12 ـ 14 كلغ مذبوح ومنظف.
2000 غرام لحم مفروم.
21 كوب أرز، طويل الحبة منقوع ومصفى.
42 كوب ماء (لطهي الأرز).
1ملعقة طعام ملح (حسب الرغبة).
1/2،1 كوب لوز مقشر ومقطع إلى نصفين ومحمر بالسمن.
1/2 كوب صنوبر منقى من الشوائب ومحمر بالسمن.
1/2،1 كوب فستق حلبي مقشر ومحمر بالسمن.
1 ملعقة طعام قرفة مطحونة+1 ملعقة طعام فلفل أسود مطحون.
1 ملعقة طعام بهار مطحون.
1 كوب سمن أو زبدة لقلي اللحم المفروم.
1 ملعقة طعام جوز طيب مطحون.
2 ملعقتا طعام فلفل أبيض مطحون.
1 ملعقة طعام حب هال مطحون.
1 كوب سمن وزيت نباتي ممزوجان لتحمير الخروف.
شرائح من الليمون الحامض+3 أكواب ماء.


الوصفة

ـ ضعي كوب السمن والزيت في قدر كبير. قلبي اللحم المفروم على النار حتى يحمر جيداً. اضيفي الملح والتوابل ما عدا الفلفل الأبيض.

ـ
أضيفي الأرز إلى اللحم المفروم المقلي وحركيه جيداً ثم أضيفي الماء. عندما
يغلي، غطي القدر واتركيها على نار هادئة لمدة 30 دقيقة أو حتى ينضج الأرز.

ـ اغسلي الخروف جيداً من الداخل والخارج ثم جففيه من الماء. افركيه جيداً بالفلفل الأبيض والحامض من الداخل والخارج.

ـ احشي الخروف بالأرز المفلفل إلى ثلاثة ارباعه واخيطي الفتحة بالإبرة والخيط ثم حمريه بالسمن والزيت من كل جوانبه.

ـ ضعي ورق الالومينيوم على صينية الفرن على أن تتركي زوائد كبيرة من كل جانب ثم ضعي الخروف عليها وصبي فوقه 3 أكواب من الماء.

ـ اربطي ساعديه بفخذيه ليأخذ مساحة أقل. لفي الخروف جيداً بورق الألومينيوم على أن لا تتركي فراغاً أو منفذاً للهواء.

ـ ضعي الخروف في فرن ساخن جداً لمدة خمس ساعات. تأكدي من نضجه، بغرس شوكة في فخذه. اضيفي قليلاً من الماء إذا احترق ورق الألومينيوم.

ـ
اخرجي الخروف المحمر من الفرن. إفتحي ورق الألومنيوم وارفعي الخروف بحذر
لوجود بعض السوائل قربه. ضعيه في طبق كبير مخصص للتقديم ورتبي الأرز
واللحم على جوانبه ثم انثري عليه اللوز والصنوبر والفستق.

ـ قدمي الخروف المحشي ساخناً وإلى جانبه اللبن الزبادي والسلطات.

الخضار الصينية


المقادير

500 غرام قرنبيط بروكولي مقطع إلى زهرات صغيرة.
1 ملعقة طعام زنجبيل مفروم.
1/2 كوب بصل مقطع شرائح.
1 كوب كرفس مقطع مكعبات.
1 كوب ملفوف أو سبانخ مفروم.
1/2 كوب حبوب بازيلا.
1/2 كوب كراث مقطع.
1/4 كوب زيت نباتي.
2 مكعبا مرق دجاج.
3/4 كوب ماء.

الوصفة

ـ في مقلاة سخني الزيت ثم أضيفي الزنجبيل والملفوف والقرنبيط والبصل وقلبيها حتى تذبل قليلاً.

ـ أضيفي باقي أنواع الخضار إلى المقلاة وقلبيها جيّداً لمدة دقيقتين.

ـ أضيفي الماء ومكعبي المرق واتركي الخليط حتى يغلي.

ـ غطي الخضار واتركيها على نار هادئة حتى تنضج الخضار.

ـ زيني الخضار بقليل من الكراث وقدميها.


مطبق الزبيدي


المقادير

6 حبة من سمك الزبيدي المتوسطة الحجم.
2 كيلو من الأرز الطويل.
4 ـ 5 حبة من البصل المفروم.
2 ـ 3 ملعقة صغيرة من الكركم.
2 ـ 3 ملعقة صغيرة من اللومي الأسود.
2 ـ 3 ملعقة كبيرة من البهارات.
1 كوب من السمن.
4 ـ 5 عود من الدارسين.
1 ـ 2 ملعقة من الهيل الناعم.
قليل من جوز الطيب.
4 عيدان من المسمار.
5 ـ 6 حبة من الفلفل الأسود.



الوصفة

ينظف السمك جيداً ويغسل بالماء الجاري ثم يملح ويوضع في مصفاة على حدى.
يغسل الأرز وينقع بالماء المالح.
يقشر البصل ويفرم ويقسم إلى 3 أقسام. يخلط القسم الأول مع اللومي الأسود والبهار والملح.
يُغسل السمك من الملح ويحشى بخليط البصل وتخيط حبات السمك بالأبرة والخيط بطريقة محكمة كيلا لا يخرج الحشو منه أثناء السلق.
يسلق
السمك في الماء المغلي حتى ينضج تقريباً ثم يرفع من ماء السلق ويقلى في
السمن الساخن حتى يحمر قليلاً. ويحتفظ بمرق السلق بعد أن يصفى بالمصفاة.
في
نفس القدر تحضر الحشو: يحمر القسم الثاني من البصل مع إضافة قليل من السمن
واللومي والبهار والملح. تقلب جميع المكونات جيداً مدة 5 دقائق ثم ترفع عن
النار وتوضع في وعاء آخر.
في نفس القدر أيضاً يحمر القسم الثالث من
البصل المفروم بالسمن ثم يضاف إليه الهيل وأعواد الدارسين والبهار
والمسمار والفلفل الأسود وقليل من جوز الطيب. تقلب المكونات جيداً ثم يضاف
ماء مرق السلق إلى القدر.
عندما يغلي المرق جيداً يضاف إليه السمك
المقلي مدة 2 ـ 3 دقيقة ثم يغسل الأرز ويصفى ويضاف إلى القدر ويترك على
نار متوسطة بدون غطاء لأن السمك لا يتحمل الطبخ الزائد.
عندما يبدأ
الأرز بشرب ماءه تضاف الحشو على سطح الأرز ويغطى القدر ومن الأفضل وضع
تحته قطعة معدنية ويترك على نار خفيفة حتى يتسكر جيداً.
يصب المطبق في طبق التقديم ويقدم ساخناً ثم يغطى بالحشو ويوضع السمك في وسط الطبق.




فخذ ضأن مشوي


المقادير

1 فخذ خروف وزن 2000 غرام مع العظم.
2 رأسا ثوم.
100 غرام زبدة.
1 ملعقة صغيرة ملح.
1 ملعقة صغيرة فلفل أسود.


الوصفة

ـ اصنعي في الفخذ عدة ثقوب بواسطة السكين وتكون عميقة.

ـ أضيفي الملح والفلفل ممزوجين إلى الفخذ مع ادخاله في هذه الثقوب.

ـ ثم ضعي في كل ثقب فص ثوم صحيح حتى تنتهي الثقوب.

ـ ادهني الفخذ بالزبدة واتركيه لمدة 5 دقائق.

ـ ثم أدخليه إلى فرن ساخن واشويه على نار هادئة لمدة 120 دقيقة أو حتى ينضج تماماً.

ـ قدمي الفخذ ساخناً في طبق وبجانبه خضار مسلوقة.

التونة مع الفطر


المقادير

450 غرام تونة.
1/4 كوب بصل مفروم.
90 غرام زبدة.
90 غرام حبوب فطر صغيرة.
300 ميليليتر كريما.
2 ملعقتا طعام صلصة البندورة.
2 ملعقة طعام بقدونس مفروم.
ملح وفلفل حسب الذوق.


الوصفة

ـ قلبي البصل في مقلاة مع الزبدة على النار ثم أضيفي التونة وحركيه على نار متوسطة حتى ينضج البصل.

ـ اقطعي حبات الفطر إلى نصفين وأضيفيها إلى المقلاة وقلبيها ثم أضيفي الكريما وصلصة البندورة وقليلاً من الملح والفلفل.

ـ قبل التقديم أضيفي البقدونس وقدميه فوراً.


لاكسا المأكولات البحرية


المقادير

500 غرام قريدس (جمبري) 500 غرام فيليه سمك.
150 غرام معكرونة مصنوعة من دقيق الأرز.
1 ليتر ونصف ليتر من مرق سمك أو دجاج.
1/2 كوب بصل أخضر مفروم.
1 عود عشب الحامض طوله 10 سنتمتر.
1 ملعقة طعام معجون الكري.
1 ملعقة صغيرة سمبل أويليك.
1 ملعقة صغيرة معجون القريدس.
1 ملعقة صغيرة كركم (عقدة صفراء).
1 كوب حليب جوز الهند.
1 كوب ونصف كوب خس مفروم ناعماً.
2 ملعقتا طعام نعناع أخضر مفروم.

الوصفة

ـ اغسلي القريدس وقشريه ونظفيه جيداً.

ـ ثم قطعي فيليه السمك إلى مكعبات متوسطة الحجم.

ـ اغمري المعكرونة بماء مغلي واتركيه لمدة 10 دقائق ثم ضعيها في مصفاة.

ـ
ضعي مرق السمك أو الدجاج في قدر وأضيفي البصل المفروم وعشب الحامض ومعجون
الكري و"السمبل أويليك" ومعجون القريدس والكركم واخلطيهم جيداً ثم اتركيه
حتى يغلي.

ـ ثم خفضي النار واتركي القدر على نار هادئة لمدة 5 دقائق.

ـ ثم أضيفي إلى الخليط القريدس وحليب جوز الهند والسمك وحركيه ثم اتركيه لمدة 5 دقائق أخرى.

ـ ارفعي عشب الحامض من الخليط.

ـ ضعي الخس والمعكرونة في طبقين منفصلين وأضيفي قليلاً من مرق السمك إلى خليط القريدس وانثري فوقه النعناع وقدميه.


الشوربة الحراقة


المقادير

6 حبات كبيرة بصل أخضر أو أصفر
6 حبات ثوم
2 حبة فلفل أخضر بارد
علبة أو علبتين عصير طماطم أو ما يعادله بصورة مطحونة أو أربع حبات طماطم
حبة ملفوف كبيرة
حزمة الكرافس، اختياري
يمكن إضافة عبوة من خليط الشوربة الجاهز

الوصفة

توضع الخضار المقطعة في وعاء كبير.

يمكن إضافة الأملاح والفلفل والكاري والصلصة الحارة.

يصب عليه الماء ويترك يغلي لمدة 45 دقيقة ثم يوضع في الثلاجة.

طريقة أخرى: يتم طبخ المقادير السابقة لمدة 10 دقائق ثم تخلط بالخلاط.

يعاد طبخها لمدة 30 دقيقة.

لفائف سبرينغ رول


المقادير

21 رقاقة عجين خاصة باللفائف.
زيت نباتي للقلي.
521 غرام لحم مفروم بدون دهن.
03 غرام براعم فول.
1/2 كوب ملفوف مفروم.
1/2 كوب بصل أحضر مفروم.
1 ملعقة طعام دقيق الذرة.
1 ملعقة طعام صلصة صويا.
1 ملعقة صغيرة زيت سمسم.

الوصفة

ـ لتحضير الحشوة:
ضعي اللحم وبراعم الفول والملفوف والبصل ودقيق الذرة وصلصة الصويا وزيت السمسم واخلطيهم جيداً حتى يتجانس الخليط.
ـ لتحضير اللفائف:
ـ
ضعي الرقاقة على سطح أملس وضعي عليها ملعقة طعام من الحشوة ثم اثني زاوية
واحدة ثم اطوِ جانبي الرقاقة إلى الداخل ثم لفيها حتى تصبح لفافة وعند
نهايتها أطبقي العجين بقليل من الماء.
ـ كرري العملية حتى تنتهي الكمية.
ـ ضعي الزيت في مقلاة على النار واتركيه حتى يسخن جيداً.
ـ حمّري اللفائف بالزيت الساخن على نار متوسطة لمدة 4 دقائق أو حتى تصبح ذهبية اللون ثم ضعيها على ورق ماص.
ـ قدمي اللفائف ساخنة فوراً.

بيتزا إسبانية


المقادير

1/4،2 كوب دقيق.
1 ملعقة صغيرة خميرة مجففة.
1 ملعقة صغيرة سكر.
1 كوب ماء دافىء.
1 كوب سبانخ مفروم.
1 ملعقة طعام زيت زيتون.
2 فصا ثوم مدقوقان.
1/2 كوب بصل مفروم.
1 علبة بندورة محفوظة 440 غرام.
1/4 ملعقة صغيرة فلفل.
1/2 كوب زيتون مفروم.

الوصفة

طريقة تحضير العجين:
ـ امزجي الخميرة مع السكر والدقيق في وعاء كبير.
ـ ثم أضيفي الماء الدافىء تدريجياً واخلطيهم حتى تصبح عجينة متماسكة ثم اعجنيها على أرض مفروشة بالدقيق حتى تصبح لينة ومتماسكة جداً.
ـ اتركي العجين لتختمر في قدر مدهون بالزيت واتركيها لمدة 51 دقيقة في مكان دافىء أو حتى تصبح متضاعفة.
طريقة صنع الحشوة:

ـ ضعي السبانخ في قدر على نار هادئة لمدة 10 دقائق مع تغطية القدر ثم صفيها واضغطي عليها براحة اليد ثم اتركيها جانباً لتبرد.

ـ ضعي الثوم والبصل في قدر ساخنة مع قليل من الزيت وقلبيهما على نار خفيفة لمدة 6 دقائق.

ـ ثم ضفي البندورة واهرسيها وأضيفيها فوق البصل والثوم وأضيفي الفلفل واتركي الخليط لمدة 5 دقائق.

ـ ادهني صينية للفرن بقليل من الزبدة المذابة أو بالزيت.

ـ افرشي العجينة على أرض مفروشة بالدقيق ثم سطحيها على شكل الصينية ثم ضعيها فيها.

ـ انثري فتات السبانخ على العجينة بسماكة متساوية ثم انثري فوق السبانخ خليط البندورة.

ـ انثري فوق البندورة الزيتون المفروم.

ـ اخبزي العجينة في فرن ساخن على درجة حرارة 120° لمدة 03 دقيقة.

ـ قطعي البيتزا إلى مربعات صغيرة وقدميها إما ساخنة أو باردة.


اللفائف الخفيفة


المقادير

375 غرام عجينة جاهزة.
30 غرام زبدة.
125 غرام لحم بقر مفروم.
1/2 كوب فطر مقطع.
1/2 كوب كرات مقطع.
250 غرام قريدس مسلوق.
1 بيضة مسلوقة.
1/2 كوب لفائف معكرونة بالبيض مسلوقة.
1 ملعقة طعام شراب منكه.
1 بيضة مخفوقة لدهن اللفائف.
زيت نباتي للقلي.


الوصفة

ـ قلبي اللحم المفروم بالزبدة على النار حتى يحمر ثم أضيفي الفطر والكرات وقلبيه لمدة دقيقتين ثم ارفعيه عن النار.

ـ أضيفي القريدس والبيضة المسلوقة المقطعة ولفائف المعكرونة والشراب المنكه والملح والفلفل ثم اخلطيهم جيداً.

ـ قسمي العجينة إلى نصفين. وعلى سطح منثور عليه طحين رقي العجينة إلى مستطيل ثم بسكين حاد قطعيه إلى مربعات 8 سنتم.

ـ ضعي ملعقة صغيرة من الحشوة على طرف كل مربع ولفيه دون تني الجوانب ثم ادهني كل لفافة بقليل من البيض المخفوق.

ـ كرري العملية حتى تنتهي العجين والحشوة معاً.

ـ في الزيت الساخن اقلي هذه المربعات حتى يصبح لونها ذهبياً. وضعيها على ورق ماص ثم قدميها ساخنة مع الصلصة.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://zerodownload.yoo7.com
 
كتاب كامل للطبخ
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
للجدعاااااااااااااااااااااااان فقط :: عالم المرأه :: المطبخ والأطباق المتنوعة-
انتقل الى: